Municipalitatea a primit 19 miliarde lei vechi de la bugetul de stat pentru modernizarea punctelor termice

Municipalitatea a primit 19 miliarde lei vechi de la bugetul de stat pentru modernizarea punctelor termice

Municipiul Giurgiu şi alte 10 localităţi din ţară au primit bani de la bugetul de stat pentru reabilitarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică. Măsura a fost aprobată prin Ordinul Ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nr. 2259/10.11.2014 privind alocarea unor sume pentru cofinanţarea lucrărilor de investiţii în vederea reabilitării sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a localităţilor conform Programului „Termoficare 2006-2015 căldură şi confort”.
Suma alocată municipiului Giurgiu se ridică la 1.941.718 lei, iar în şedinţa extraordinară de luni, 17 noiembrie, consilierii locali au aprobat suplimentarea Bugetului local de venituri şi cheltuieli pe anul 2014 cu această sumă.
„Noi aveam o cerere cu o sumă mai mare la începutul anului şi nu ni s-a dat la vremea respectivă decât o cotă parte. Faptul că alte municipii nu şi-au folosit banii, a rezultat o rezervă la bugetul statului. Drept urmare, această sumă ne-a fost repartizată în baza cererii pe care am făcut-o la începutul anului. Cu această sumă se finalizează procesul de renovare şi modernizare a punctelor termice din oraş”, a explicat edilul şef Nicolae Barbu, adăugând că în acest moment se lucrează la o strategie privind modalitatea cea mai eficientă de încălzire a oraşului şi soluţiile cele mai bune pentru a avea pierderi cât mai mici.

Ultima modificare: 18.11.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Strada Vlad tepes este inchisa partial pentru continuarea asfaltarii

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.